Hårtransplantation

Hvorfor ældes vi så forskelligt.
“Du udvikler dig op til, du er omkring 18 år, har et plateau til cirka midt i 30’erne, og derefter går det jævnt ned ad bakke. For nogen går det så hurtigere ned ad bakke end for andre. Vi har forskelligt genetisk udgangspunkt, og vi har været udsat for forskellige miljømæssige påvirkninger, som vi kun delvist selv har kunnet bestemme.
Når du er i 20’erne – er din krop i sin bedste alder og typisk også sin bedste form nogensinde. Du kan dyrke hvilken motion, du vil, løb, spinning, dans, yoga, cykling, styrketræning og crossfit, eller hvad du ellers synes er sjovt.

Fra 30’erne forsvinder din muskelmassen med cirka 1 procent pr. år, hvis du ikke træner. Forsætter du med at træne regelmæssigt, er det dog så lille en forandring, at du ikke vil mærke den store forskel.Den bedste måde at beholde eller øge muskelmassen er ved at styrketræne.

40’erne kan kroppen ikke det samme, som den kunne i 20’erne og 30’erne, Desværre går det kun en vej fra nu, og det er ned, så det er nu, du for alvor skal hænge i eller komme i gang, hvis ikke du allerede træner. Dine knogler begynder langsomt at blive svagere og det fald i muskelmassen, der startede i 30’erne, forsætter lige så stille.

50+: Yeah min klasse 😅
Træning er den bedste investering

Husk at det aldrig er for sent at komme i gang, heller ikke hvis du ikke tidligere har trænet. Det kan være sværere at tillære dig nye vaner, men motion er den bedste investering, du kan give dig selv. Det er ikke sikkert, at du lever længere, fordi du går i gang med at træne, men din livskvalitet bliver forbedret, fordi du kan mange flere ting selv, når du holder dig i gang. Har du ikke trænet tidligere, så start ud med at træne to til tre gange om ugen med lav intensitet. Husk at veksle mellem kondition og styrke.

Jeg har holdt pauser alt for længe, grundet operationer. I den forbindelse, investerede jeg en time hos en personlig træner, som lavede et træningsprogram til mig, som jeg gerne vil dele med jer her på bloggen 🙏

Kost og diæt:
Jeg har aldrig som sådan været glad for mad, og ikke haft nogen appetit om morgenen og formiddag. Jeg har uden jeg egentlig var klar over det, praktiseret 8:16 timers reglen siden teenageårerne. Hvad er så det ?

8-timers-kuren: Spis i 8 timer og tab dig
Du skal hverken veje, tælle kalorier eller undgå bestemte madvarer. Bare du har du et ur, kan du være faktisk være med! Tab dig effektivt med 8 timers-kuren, hvor du faster 16 af døgnets timer, men til gengæld må spise (næsten), hvad der passer dig resten af tiden.

Hvad er 8-timers-kuren?
Kært barn har mange navne. 8-timers kuren kaldes også 16:8, intermittent fasting eller periodisk faste. Metoden er såre simpel. Den går udelukkende ud på, at du skal spise al din mad inden for et “spisevindue” på cirka 8 timer, og så faster du ellers resten af døgnets 16 timer.
Det vil sige, at du fx kan vælge at spise mellem klokken 9 og 17 og så ikke få noget mad resten af dagen, men du kan også vælge tidsrummet 12-20 eller 6-14, hvis det passer bedre til din rytme. Det vigtigste er, at du afholder dig helt fra at spise og indtage kalorieholdige drikkevarer i 16 af døgnets 24 timer.
Virker 8-timers-kuren?
Ja, 8-timers kuren kan være ganske effektiv, hvis du gerne vil smide nogle kilo. Du undgår nemlig helt automatisk nogle af de kalorier, du ellers ville have spist i det tidsrum, hvor du skal faste. Du vil måske nok kompensere ved at indtage lidt flere kalorier til de øvrige måltider, men faste har en appetitdæmpende effekt, der gør, at de fleste af os samlet set vil indtage færre kalorier, end vi ville gøre, hvis vi bare kunne spise frit i alle døgnets timer.
Hvor meget kan jeg forvente at tabe mig på 8-timers-kuren?
Hvor meget du taber dig ved at følge 16:8 metoden, er helt individuel. For det første afhænger det meget af, hvad du vejer som udgangspunkt, og så afhænger det selvfølgelig også af, hvor meget du rører dig, og hvad du vælger at spise i de 8 af døgnets timer, hvor du må spise.
Hvis du følger kuren med det formål at tabe dig, er det en god ide ikke at give totalt los i de 8 timer, du må spise. Hold dig nogenlunde til det, du normalt ville have spist i løbet af de 8 timer, for ellers vil du formentlig ikke opnå den ønskede effekt. Hvis du vil have det bedst mulige resultat på vægtskiven, kan det også være en god ide at lege lidt med spisevinduet, så du ikke bare springer over morgenmaden hver dag, men også nogle gange udelader et af de store hovedmåltider som fx aftensmaden.

Som med så meget andet i livet, betyder alder intet. Heller ikke når det kommer til motion og bevægelse. Det handler om vilje og respekt for sit udgangsniveau.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hårtransplantation