"Plastikoperationer er forkælelse for mig"

“Plastikoperationer er forkælelse for mig”

 

Jeg har brugt det meste af mit liv på at tage mig af andre. Jeg har brugt al min energi på mine to børn, mit ægteskab og på at få mit rengøringsfirma, Combi Clean op at stå. Jeg har ikke haft tid til mig selv, fordi jeg aldrig har prioriteret det og det kan man egentlig også se, hvis man ser billeder af mig, da jeg var i 30’erne. Dengang tænkte jeg slet ikke over mit udseende; jeg tænkte kun på at se professionel og præsentabel ud i tøjet. Kvinden under tøjet blev overset. Jeg har egentlig følt, at i de 20 år jeg var gift, stod mit eget liv fuldstændig stille.

Så skete det, at jeg blev skilt, og så sker der jo drastiske ændringer i ens liv. Både indadtil og ud. Jeg havde aldrig tænkt over min alder før; jeg har aldrig været aldersforskrækket, men lige pludselig ramte det mig. Og jeg kan tydeligt huske den morgen, da jeg første gang tænkte over det.

Det var i 2011. Jeg havde været i byen en aften og var kommet sent hjem. Da jeg næste morgen kiggede mig i spejlet, kunne jeg pludselig se, hvor træt jeg så ud, og hvordan alt så ud til at hænge, og ja, falde fra hinanden. Jeg var på det tidspunkt 46, og tyngdekraften var begyndt at tage over mit ansigt. Mine øjenlåg var blevet tunge, og det fik mange til at kommentere, at jeg så træt ud og spørge, om jeg fik sovet nok. Jeg valgte at prøve botox og fillers. Fillers består af naturligt hyaloronsyre og vand og kan skabe bedre kontur i ansigtet, udglatte rynker, korrigere læbernes form og løfte kindbenene. Jeg opdagede, efter noget tid, at det slet ikke var nok til at løfte mit trætte ansigt. I 2013 valgte jeg så at få en øjenlågsoperation, hvor de klipper en del af øjenlåget væk, så hele øjenpartiet får en løft. Det gjorde en afsindig stor forskel i mit ansigt. Øjnene er jo det første, man lægger mærke til hos en person.

 

Jeg er ikke aldersforskrækket; jeg er perfektionist

Da mine sår helede, og de gjorde de efter et par dage, blev jeg meget glad. Jeg syntes, at jeg så rigtig glad og frisk ud og tænkte, at dagene fremover ville blive en fest. Men det er på det tidspunkt, efter en vellykket operation, at det bliver lidt farligt. Så er det nemlig, man begynder at opdage bitte små fejl og andre ting, man kan ændre ved sit udseende. Det er en fælde, som mange, der har fået foretaget plastikoperationer, falder i.

Samtidig med at jeg fik løftet øjnene, fik jeg også sprøjtet fedt fra mine lår ind i mit ansigt for at give det noget fylde, men fordi 40% af fedtet forsvinder, anbefales det at man får 2-3 behandlinger over længere tid for at genskabe det første resultat. Så det har jeg efterfølgende fået lavet.

Jeg ser mig selv som perfektionist. Jeg er meget grebet af, at det, jeg engang har haft, vil jeg gerne have forbliver. Jeg har indset, at der er nogle ting, man ikke kan ændre så drastisk ved, og det skal man jo heller ikke. Når det er sagt, føler jeg, at hvis der er ting ved ens udseende, som irriterer en, så er det bare ikke værd at leve med. Der er nogle, som lever fint med det, og fuld respekt for det, men jeg tænker: hvorfor gå og tænkte på det ti gange på en dag?

Friturefjæs og hængende ører

I tiden efter øjenoperationen prøvede jeg en også kemisk peeling og CO2 laserbehandling, hvor man bliver helt forbrændt, og så er det lige før, man er tvunget til at køre hjem med hele hovedet hængende ud af vinduet, for det føles, som at nogen har stået med en engangslighter helt oppe i dit ansigt, eller at du har haft hovedet nede i en friture. Jeg var flammende rød i hovedet. Behandlingen fjernede lidt af de fine rynker, men den gjorde ikke meget udover det, og jeg overvejede, hvad det næste skridt skulle være.

Jeg fik foretaget et ansigtsløft i april 2015. Det var en stor ting for mig at overveje, for det kan virkelig gå helt galt, og man kan få ødelagt sit ansigt. Jeg brugte lang tid på at researche og fandt en dygtig kirurg, Eeva Kalaja, som havde lavet mere end 5.000 succesrige ansigtsløft. Hun ved lige præcis, hvad hun skal gøre, for at det kommer til at se naturligt ud. Jeg havde mange samtaler med hende, om hvad jeg ønskede at få lavet, for man skal ikke undervurdere indgrebet; det er en kæmpe stor operation. Jeg blev selv opereret i 9 timer, og kunne slet ikke mærke mine ører den første uge efter. De klipper huden op både for og bag ørerne, så de hænger der og dingler som to klumper kød. Så løsner de huden hele vejen ned til hagen og halsen med, inden de strammer huden op og syr sammen igen ved ørerne. Jeg kunne se resultater allerede to dage efter, for jeg restituerer rigtig hurtig. Efter fem dage var syningerne lægt. Jeg var så glad for resultatet, for jeg lignede stadig mig selv, og det så ikke kunstigt ud.

Et ansigtsløft er garanteret til at holde 10-15 år, og så kan man på det tidspunkt overveje, om man vil have lavet en til. Jeg kunne sagtens have ventet 5 år med ansigtsløftningen, men man skal gøre det på det rigtige tidspunkt, for man heler bedre, når man er lidt yngre, og resultatet bliver derfor bedre. På den anden side skal jeg, når jeg er 60-65 år, gøre op med mig selv, om jeg er blevet fløjtende ligeglad med mit udseende, eller om jeg skal gøre det en gang til.

Alle gode gange tre

Jeg har også fået lavet min mave. Den har jeg fået lavet tre gange. Det var egentlig ikke nødvendigt, for jeg er slank og træner, men når man har fået to børn, bliver huden omkring navlen meget løs, og min navle vendte udad. Det var nok til, at jeg tænkte, at de må skære navlen af, stramme den, flytte den, eller lave den om på en eller anden måde, og så stramme huden. Det var også en kæmpe operation. Men efter tre uger så navlen stadig ikke pæn ud. Den havde fået æselører, som man kalder det. Eeva lavede det igen, rettede navlen til og strammede huden ned. Det blev lidt bedre, men var stadig ikke helt pænt, og der var også kommet en mindre væskeansamling på maven. Tredje gang lykkedes det. Til min store glæde. Som udgangspunkt forventer jeg at få et bedre resultat, end det jeg kommer med, og som den perfektionist jeg er, vil jeg have, det skal være fuldstændig i orden. Og Eeva er heldigvis på samme måde. Det er vigtigt at have god kemi med sin kirurg, og have tillid til at han/hun gør sit allerbedste og er mere optaget af et godt resultat, end at tjene penge.
På det her tidspunkt i mit liv, har jeg ikke gjort mig nogle nærmere tanker om nye indgreb. Jeg er stadig til botox, men jeg kan egentlig godt lide, at der stadig er lidt kragetæer ude ved øjnene, når jeg griner; ellers bliver det sgu for kunstigt.

Lyt til dig selv

Hvis man overvejer at få en kosmetisk operation, skal man frem for alt føle, at man gør det rigtige for én selv. Der er ikke nogle andre, som skal komme og sige, “jeg synes, du burde få lavet det og det”. Man skal selv nå dertil, man skal tænke på det hver dag, og man skal tænke, “jeg er rigtig ked af det her” og så er det jeg synes, man skal gøre det. Og man skal være ligeglad med ens omgivelser eller ens familie, som måske vil sige, “nej, det skal du ikke, du skal ældes med ynde” og alt det der. Det her er nogle ting, man gør helt for sig selv. Man skal føle det.
Man skal selvfølgelig også være afklaret med, at der er en del risici involveret i processen. Hver gang jeg skulle ind til en operation, har jeg siddet og tænkt, “der er de og de risici og det er, hvad jeg kan risikere at ende op med”. Men jeg har ikke fortrudt noget. Det er altid en chance, man tager. Selvom jeg ikke kan bremse tiden, og det accepterer jeg at jeg ikke kan, kan jeg i det mindste forkæle mig selv undervejs. Og have det rigtig godt med mig selv. Livet går simpelthen nemmere, når man er i harmoni med sig selv, og man hviler i sig selv; så kan man klare meget mere.
Jeg har efterhånden været igennem en del indgreb og operationer. Jeg har brugt lang tid på at finde ud af, hvad der er rigtigt for mig, og hvilke personer, der kan hjælpe mig med at opfylde mine ønsker. Du skal selvfølgelig selv finde ud af, hvad der føles rigtigt for dig, men hvis jeg på nogen måde kan være til hjælp for dig uanset hvilke overvejelser, du går med i maven, er du så velkommen til at spørge løs.

12 kommentarer

 • Rikke

  Du ser fantastisk ud – og vigtigst af alt; glad.
  Fortsæt endelig med at gøre dig selv glad – og tænk ikke på hvad vi andre tænker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Gitte sender dig lige pb har nogle spørgsmål til nu jeg helst vil snakke om alene 😊
  Kh Mette Andersen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette Hoppe

  Hej Gitte
  Tak, fordi du deler dine operationer med os andre!
  Jeg overvejer en maveoperstion, men er i tvivl hvem jeg skal vælge…
  Jeg har tænkt på Poul Harboe fra Kysthospitalet. Kender du noget til ham eller kan du anbefale en ?
  Leder efter den dygtigste.Kh. Anne Mette Hoppe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • IngaMaría

  Synes det er så fedt du deler din historie. Mange tak for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flot resultat!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Hvor ville jeg ønsker at jeg havde mulighed for at kunne gøre som du. Så smuk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine García Flor

  Ikke at jeg forstår det… men det behøver jeg heldigvis heller ikke. Jeg respekterer dig utrolig meget og de valg du træffer for at føle du gør noget for dig selv.

  Har bare lyst til at sige at du er Gude smuk og det synes jeg sådan set også du var inden div. forandringer.

  Stort kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bjarne

  flot du jo en ren model
  respekt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej Gitte
  Tillykke min din nye blog!.
  Jeg overvejer at få lavet en øjenlågsoperation. Hvor fik du lavet din og hvilke erfaringer havde du med den pågældende kirurg?.

  Mvh Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Er så ked af mine rynker under øjnene:(:( har prøvet CO2 laser også , uden egentlig større effekt…. Nogen siger at filler ej kan afhjælpe dette , da det allermest er poser og mørke rande under øjnene filleren kan afhjælpe ….. Har du nogen erfaring herfor? Kh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Hej Gitte.
  Hvad var din erfaring med CO2 laser? Jeg har læst en masse om det, men er i tvivl om det er det rigtige for mig da jeg ikke er til botox. Det er under mine øjne hvor jeg har rigtig mange fine linier, der “krøller” sammen så snart jeg smiler.
  På forhånd tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Plastikoperationer er forkælelse for mig"